Charkbrickan

VECKANS INNEHÅLL, LAGOM SMÅPLOCK FÖR TVÅ PERSONER

Vecka: 8

Tre sorters chark

 

Salami Salchichon Iberico. Framställd av Ibericogrisen (pata negra), världens mest exklusiva gris. Lufttorkad i cirka 3 månader, skiljer sig från många salami sorter i Spanien genom att den inte innehåller paprika. Från Estripe Negra i Spanien.


Capocollo. Lufttorkad fläskkarré som har gnuggats in med salt, peppar och toskanska örter. Får sedan torka och mogna under cirka tre månader, det är då den utvecklar sin unika smak och fylliga arom. Från Gelli i Italien.


Spinata Picante. En grovt malen salami kryddad med chili & svartpeppar. Lagras i 45-50 dagar och är typisk för regionen Kalabrien. Från Sorrentino i Italien.



Två sorters ost

 

Comté. Framställd av opastöriserad komjölk och görs via gammalt hantverksrecept på mjölk från ko rasen Montbéliarde. Med en nötaktig smak, rik arom och sötaktig eftersmak. Lagrad i 5-6 månader. Från Fromi i Frankrike.


Manchego Don Juan 6 mån. Klassisk spansk hårdost gjord på fårmjölk från tillverkarens egna gårdar, lagrad i minst 6 månader. Har vunnit pris flera gånger i World Cheese Awards. Från Dehesa De Los Llanos i Spanien.


 

Detta levereras med.

 

Marinerade grekiska oliver.

 

Kökets marmelad.


Pris 150:-

Öppettider

Butik
Måndag-onsdag 09:00 - 15:00
Torsdag-fredag 09:00 - 17:00
Lördag 11:00 - 14:00
Catering
Måndag-söndag 06:00 - 00:00
Lunchservering
Vardagar 11:00 - 13:30
Frukost
Vardagar 08:00 - 11:00